Contact

Wilt u meer informatie over wat KoningBoer voor u kan doen? Of wilt u weten hoeveel het gaat kosten? Neem contact op met Dorieke Goodijk via onderstaande contactgegevens.

Profielfoto klein

Dorieke Goodijk  

Telefoonnummer: 06-3056 4553
Email: info@koningboer.nl

Adres:
Werstkant 16
5258 TC Berlicum (Noord-Brabant)

Geregistreerd bij de Kamer van Koophandel onder nummer 55559425

Ik werk volgens deze Algemene Voorwaarden

Advertentie

2 reacties op Contact

 1. Harry Bruins zegt:

  Hallo Dorieke,

  Heel interessant verhaal. Ik mis alleen dat de economische dwangbuis van schaalvergroting door de samenleving over zichzelf afgeroepen. 4 nota’s RO hebben hieraan bijgedragen. De burger heeft veertig jaar lang de melkveehouderij voor zijn inspanning niet betaald voor de melk maar voor de grond die onder zijn/haar woning is gekomen waar ooit die veehouder zat en naar de polder of elders is vertrokken en een nieuw bedrijf heeft gesticht en daar 2 tot 3 x vergroot is. De grondprijzen zijn hierdoor (niet door agrarische exploitatie) enorm in waarde gestegen en is dus voor een potentiele stopper een prachtig pensioen of belegging. Dus het voorbestaan van onze melkveehouderij komt niet vanuit de opbrengst van de melk maar door het doorschuiven van de stille reserves van ouders op kinderen , schenkingen, erfenissen en waardeverandering van het onroerend goed (bestemmingswijzigingen). De verhouding in EV tussen de veehouders is helemaal uit elkaar gegroeid.
  Zelf ben ik pachter en betaal nu pacht over waarde van de grond die niet door agr. expl. is gestegen.

  Ik moest dit even kwijt

  • Dorieke zegt:

   Beste Harry,

   Goed dat je dit noemt. Er is inderdaad een enorm verschil tussen veehouders in eigen vermogen, die vooral de laatste jaren in bedrijfsovernames zichtbaar wordt. Ik denk dat het daarom maatwerk vraagt voor elke veehouder om een bedrijfsstrategie te maken die niet alleen bij de sterke punten van de veehouder past, maar ook bij de bedrijfssituatie. Dat is ook het doel van mijn werk. Het is niet onmogelijk om met een laag eigen vermogen toch een agrarisch bedrijf te beginnen. Wel is het een stuk lastiger dan bijvoorbeeld het bedrijf van de ouders overnemen als er weinig broers/zussen zijn en veel eigen vermogen.
   Hoe zie jij de toekomst als pachter? Zie je de pachtprijzen als een groot risico voor stabiele bedrijfsvoering?

   groeten Dorieke

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s