In de praktijk

Enkele voorbeelden van wat KoningBoer voor u kan betekenen in de praktijk:

1. Studiegroepdeelnemers
2. Bedrijven/organisaties
3. Innovatieve boeren/ondernemers

 

1. Studiegroep deelnemers

U betaalt een paar honderd euro om deel te nemen aan een studiegroep met bijvoorbeeld als thema ‘Levensduur van de koe’. Voor de bijeenkomsten vult u een vragenlijst in met diverse bedrijfsgegevens. Dit kost u een paar uur tijd. Tijdens de studiegroepbijeenkomst blijkt dat de gemiddelde productieve levensduur op uw bedrijf lager ligt dan die van de andere studiegroepleden. De adviseur geeft u tijdens de workshop drie goede tips om deze levensduur te verhogen.

Eenmaal thuis denkt u nog even na over de tips en besluit u de schoftboom bij te stellen of geheel te verwijderen. Kost u een paar uur (minimaal). Binnen de kortste keren lopen de vaarzen door de ligboxen heen en gaat een deel van de veestapel niet recht in de boxen liggen. Kost u een paar uur meer schoonmaken en wat frustraties. U besluit een lint te gebruiken waar eerst de schoftboom zat, zodat het vee toch wat geremd wordt op het moment dat ze de boxen ingaan. Kost weer wat tijd, maar de rust is weer terug in de stal.

KoningBoer had u kunnen helpen door na de studiegroepbijeenkomst(en) met u om de tafel te gaan zitten en te bekijken welke tips het beste geschikt zijn voor uw situatie, waarom en hoe juist deze activiteiten uitgevoerd kunnen worden. Misschien was het aanpassen van de schoftboom niet het belangrijkste en heeft het nauwelijks effect omdat er andere beperkingen zijn voor de koe. Daarnaast had u met KoningBoer kunnen kijken hoe enkele tips in uw dagelijkse werkzaamheden opgenomen konden worden en hoe verbetering van de levensduur past binnen uw bedrijfsstrategie. Dit levert u niet alleen geld op door een langere levensduur van de veestapel, u werkt ook efficiënter en maakt beter gebruik van de door u betaalde adviseur! Lees hier meer over waarom u KoningBoer kunt inschakelen, in plaats van er zelf mee aan de slag te gaan.

 

2. Bedrijven/organisaties

Tijdelijke vervanging medewerker
U heeft een medewerker die tijdelijk zijn/haar werkzaamheden niet kan uitvoeren, omdat ze/hij bijvoorbeeld ziek of zwanger is of een burn-out heeft. Het project of de activiteiten moeten echter wel doorgaan. Gezien de economische situatie is het onverstandig een nieuwe medewerker aan te nemen. U maakt een inschatting van de omzet van deze medewerker en kunt KoningBoer als zzp’er inhuren voor een lagere fee. Geeft toch omzet voor uw bedrijf en een goede uitvoering van de geplande activiteiten.

Ontwikkelen participatieve workshops
Uw bedrijf/organisatie richt zich op financiële dienstverlening voor agrariërs. U heeft plannen om een workshop/lezing te ontwikkelen over arbeidsefficiëntie, omdat u daarvoor alle benodigde technische kennis in huis heeft. Maar er zijn al 10 andere organisaties die workshops/lezingen over arbeidsefficiëntie organiseren. Hoe zorgt u ervoor dat uw workshop/lezing onderscheidend is? KoningBoer kan in zeer korte tijd met u meedenken over het ontwikkelen van een workshop waarbij de deelnemers actief aan de slag gaan. Gebaseerd op uw technische kennis en kwaliteiten van medewerkers denkt KoningBoer mee over participatieve methoden die daarbij passen. Interactieve workshops zijn er voldoende in de agrarische sector, maar participatieve…??

Interesse? Neem contact met mij op!

 

3. Innovatieve boeren/ondernemers

Innovatieve boeren en ondernemers houden er niet van om onderaan de pagina of achteraan in een rijtje te staan. Als u toch deze paragraaf leest, krijgt u hierbij mijn complimenten daarvoor.

KoningBoer hoeft een innovatieve boer of ondernemer niet te stimuleren nieuwe ideeën te bedenken. Maar waar gaat een innovatieve boer of ondernemer naar toe met zijn/haar nieuwe ideeën? Als u deze wilt bespreken met een sparringpartner, iemand die met u meedenkt en u weer even met beide benen op de grond kan zetten als dat nodig is, dan kunt u KoningBoer inschakelen. Ook voor het vervolgtraject; het uitzoeken van mogelijkheden, het plannen, het communiceren en het verzorgen van een goede uitwerking/uitvoering van de ideeën. Ik hoop u hiermee voldoende ingelicht te hebben.

Interesse? Neem contact met mij op!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s