Werkervaring: Stalbouw.nl

Na terugkeer uit het buitenland, mocht ik maart 2012 al snel aan de slag bij het bedrijf Stalbouw.nl. Zij verzorgden voor melkveehouders het gehele stalbouwproces.

Voor het daadwerkelijk bouwen van een stal is vaak al maanden en soms jaren voorbereidend werk nodig. Denk aan het maken van schetsen en (bouw)tekeningen van waar de stal op het erf moet komen te staan (en de landschappelijke inpassing van de stal), de tekeningen van de inrichting van de stal (waar komt de melkstal/robots, hoe staan de ligboxen en vreetplaatsen om voldoende ruimte te creëren, en steeds belangrijker; welke stalvloer en/of emissiebeperkende factoren zitten er in de stal) en de keuzes voor een aannemer (welke werkzaamheden doe je eventueel zelf, laat je het ‘aanbesteden’ of kies je op basis van offertes). Stalbouw.nl hielp in deze voorbereidingen.

Zelf mocht ik aan de slag met een ander belangrijk aspect; de vergunningen. Voor het bouwen van een stal moet niet alleen de gemeente een vergunning afgeven voor slopen, bouwen en eventueel bouwblok verplaatsing, maar ook de provincie(s) voor de natuurbeschermingswet. Inmiddels is stikstofuitstoot zo belangrijk dat iedereen er vanaf weet, maar in 2012 was Stalbouw.nl een van de eerste adviesbureaus die goede berekeningen en adviezen konden bieden aan melkveehouders om de natuurbeschermingswetvergunning (Nb-vergunning) aan te vragen. Daarvoor werd toen al het programma Aerius gebruikt. Dat programma is inmiddels verder aangepast, maar mijn ervaring met het programma heb ik de afgelopen jaren nog goed kunnen gebruiken.

Over Dorieke

Moeder van 2 boefjes, partner van een te gekke boer, kamelenboerin, zelfstandig ondernemend projectleider, Bed&Breakfast eigenaar met een sociaal leven en volop aan het genieten van alle hectiek die dat met zich meebrengt
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s