Wat

Wat kan KoningBoer voor u doen?

Oriëntatiegesprek
Het eerste gesprek is altijd een oriëntatiegesprek. Of u een boer bent, een organisatie of gewoon interesse heeft in mijn producten: dit gesprek zal uitmaken of we iets voor elkaar kunnen betekenen. Doel is aan het eind van het gesprek duidelijk te hebben welke concrete acties ondernomen worden. Aan de hand daarvan wordt besloten wat dit gesprek u waard was.

Interesse? Neem contact met mij op!

Wat kan ik hieraan toevoegen?

Na het oriëntatiegesprek kan KoningBoer individuele opdrachten, projectmanagement en workshops uitvoeren. Het doel is om door een goede voorbereiding, efficiënter werken en/of capaciteitsopbouw kosten te besparen en meer winst te realiseren voor de boer/organisatie/klant. Bovendien houden we het plezier erin!

Individuele opdrachten
Veel kosten kunnen bespaard worden door:
– Duidelijkheid over de bedrijfsvisie voordat investeringen gedaan worden. Bijvoorbeeld bij het bouwen van een nieuwe stal: wijzigen van plannen kosten vele duizenden euro’s door advieswerk, aanpassen van vergunningen en meerwerk van aannemers. Als u van tevoren de bedrijfsvisie duidelijk heeft, is een groot deel van deze extra kosten te voorkomen.
– Omzetten van bedrijfsgegevens in dagelijkse werkzaamheden. Voor vele instanties en adviesbureaus leveren boeren cijfers aan. Dit kost veel werk en geld. Helaas wordt er vaak weinig gedaan met de rapporten/bedrijfscijfers die daarna gepubliceerd worden. Door informatie vanuit deze cijfers te bekijken, concrete plannen te maken om minpunten op het bedrijf aan te pakken en dit in de dagelijkse/wekelijkse werkzaamheden in te plannen, kunnen problemen aangepakt worden en kosten bespaard.
– Goede communicatie bevorderen. Bij bedrijfsovername, bij een nieuw gezinslid (schoondochter/-zoon) en bedrijfsverplaatsing is bijvoorbeeld een goede communicatie over verwachtingen, persoonlijke eigenschappen en mogelijkheden NOODZAKELIJK! Niet alleen leveren ruzies persoonlijke problemen op, ze kosten ook veel geld (en soms het hele bedrijf).

KoningBoer kan u (en uw familie) hierin begeleiden. Uw eigen doel en persoonlijkheid zijn leidend voor de bedrijfsontwikkeling. KoningBoer zorgt dat ze aansluit bij uw situatie en van daaruit met u stappen zet.

Interesse? Neem contact met mij op!

Projectmanagement
Alle afgebakende opdrachten worden door KoningBoer behandeld als een project. Dit kan het mede-ontwikkelen van een nieuwe bedrijfstak of producten zijn, acquisitie/uitvoeren van projecten voor organisaties of bijvoorbeeld het zoeken naar een bedrijfsopvolger.

KoningBoer zorgt voor het uitzetten van de grote lijnen bij de projecten en vult deze op verzoek aan met haar netwerk van adviseurs en organisaties met goede resultaten in hun vakgebied. De expertise van KoningBoer ligt in:
– ontwikkeling van (nieuwe) projectideeën en concrete projecten;
– zoeken naar subsidie(s);
– scan voor benodigde vergunningen;
– algemeen projectmanagement;
– financieel projectmanagement;
– evaluatie van projecten;
– communicatie voor/over projecten.

Interesse? Neem contact met mij op!

Workshop
Tussen al het harde werken door heeft niemand zin om een dag stil te zitten bij een workshop. Maar toch is het van belang om kennis en vaardigheden op peil te houden of bij te leren. Daarom organiseert KoningBoer participatieve workshops. Dit betekent dat KoningBoer stil zit en de deelnemers actief aan het werk gaan met het onderwerp tijdens de workshop. Zowel voor de deelnemers als voor KoningBoer veel leuker. 😉

Enkele thema’s van een workshop kunnen zijn:
– bedrijfsontwikkeling;
– persoonlijke ontwikkeling;
– internationaal ondernemen.

In combinatie met boeren, adviseurs en organisaties kunnen nieuwe workshops ontwikkeld worden. De participatieve stijl is voor alle technische kennis te gebruiken en gezamenlijk kan een interessante EN leuke workshop ontwikkeld worden.

Interesse? Neem contact met mij op!

LET OP! Zoekt u Koningboer project- en risicomanagement van dhr De Koning? Hij is bereikbaar via deze link

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s